Ποιοί είμαστε

Ομάδα Καλλιτεχνών της Πλατείας Συντάγματος.


Είμαστε καλλιτέχνες εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, επισφαλώς εργαζόμενοι-ες, ακόμα και «ερασιτέχνες» που ήρθαμε κοντά για λόγους, όχι διαφορετικούς από αυτούς που έφεραν κοντά χιλιάδες ανθρώπους τις τελευταίες εβδομάδες στις πλατείες όλης της Ευρώπης.

Βιώνουμε την ανεργία, την ακρίβεια, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και την αποξένωση στην καθημερινότητά μας. Από σήμερα αποφασίζουμε να δράσουμε συλλογικά απέναντι στις πιο άδικες και αντικοινωνικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων. 

Η ομάδα καλλιτεχνών της πλατείας Συντάγματος είναι μια ομάδα δημιουργικής έκφρασης και δράσης ανοιχτή σε όλους και όλες. Πέρα από τις πρωτοβουλίες ατόμων ή ομάδων για καλλιτεχνική δράση στην πλατεία, οι οποίες είναι ελεύθερες, η ομάδα φιλοδοξεί να είναι το καλλιτεχνικό όχημα, που με αφετηρία τα προτάγματα που ψηφίζονται κάθε μέρα στην αμεσοδημοκρατική λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, προσπαθεί να συμβάλει στην προώθησή τους και στη μαζικοποίηση του αγώνα.

Αμφισβητούμε τον πολιτισμό των καναλιών, και τα αναμασημένα εμπορικά στερεότυπα που στοχεύουν στην αποχαύνωσή μας. 

Μπολιάζουμε την τέχνη με τον νέο άνεμο που φέρνουν τα κοινωνικά κινήματα.

Κάνουμε την υπέρβαση αναδεικνύοντας το εμείς ενάντια στο μίζερο εγώ.


Καλούμε όλους και όλες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης ή μη, να συναντηθούν μαζί μας να συμμετέχουν και να συνδιαμορφρώνουν τις πλατφόρμες τα δρώμενα και τις δράσεις της ομάδας μας.Η ομάδα καλλιτεχνών λειτουργεί με αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις. 
Το ορμητήριό της είναι η πλατείας συντάγματος.