Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Το Ρομποτάκι πάει στην Αγορά της Κυψέλης



Καλούμε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο δρώμενο "Ρομποτάκι" αυτήν την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη, για να συμπαρασταθούμε στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο της Αγοράς της Κυψέλης. Πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.
Το δρώμενο είναι πολύ απλό και οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το παρακάτω βίντεο.
Το ραντεβού είναι στις 19.00 στο στέκι της Τσαμαδού 15.


Συλλογή υπογραφών για τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης


Την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη το Κοινοτικό Συμβούλιο 6ου διαμερίσματος έχει στην ημερήσια διάταξη τη: «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αξιοποίηση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης και ανάκληση της 599/30-3-2009 ΠΔΣ με την οποία εγκρίθηκε η παραχώρηση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης για πενήντα (50) έτη στο Ίδρυμα Αστέγων (Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Του Δήμου Αθηναίων)». Η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες μια οργανωμένη προσπάθεια να πάρει τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης από τα χέρια των κατοίκων. Πρόκειται για αυτήν την ίδια δημοτική αρχή που διαλύει τις δομές πρόνοιας του δήμου, που μειώνει τις μερίδες συσσιτίου του δήμου Αθηναίων, που αρνείται να ανοίξει τον ξενώνα αστέγων, που ξήλωσε τα παγκάκια από την πλατεία Κλαυθμώνος για να εξωραΐσει το κέντρο της πόλης. Η αγωνία των κατοίκων που συμμετέχουν στην ανοιχτή συνέλευση και συνδιαχειρίζονται τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης είναι μεγάλη και μας καλούν όλους να συμπαρασταθούμε στον αγώνα για να μην στερηθούν οι δημότες το δικαίωμα να διαχειρίζονται οι ίδιοι τους δημόσιους χώρους.
Έχουν ήδη κυκλοφορήσει κείμενο με το οποίο καλούν συλλογικότητες, οργανώσεις, φορείς και σωματεία να συμμετέχουν στον αγώνα τους.
Την Τετάρτη, στις 6 μ.μ., υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο που πραγματοποιείται το Κοινοτικό Συμβούλιο (Θήρας 31, Κυψέλη).
Παράλληλα, η ανοιχτή συνέλευση της Δημοτικής Αγοράς ζητά με το κείμενο που σας επισυνάπτεται τη συμπαράσταση καλλιτεχνών και διανοουμένων. Όσοι από εσάς θέλετε και συμφωνείτε με το κείμενο στείλτε την υπογραφή σας είτε στοzxg_gr@hotmail.com (Ζωή Γεωργούλα) είτε στο drosouepohi@gmail.com (Ιωάννα Δρόσου) και παράλληλα διακινήστε το σε φίλους και γνωστούς προς υπογραφή. Η σκέψη είναι να κατατεθεί στο Κοινοτικό Συμβούλιο.


KEIMENO ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
H Δημοτική Αγορά της Κυψέλης εδώ και σχεδόν 5 χρόνια λειτουργεί με πρωτοβουλία των κατοίκων του 6ου διαμερίσματος ως ανοιχτός αυτοδιαχειριζόμενος χώρος μη εμπορευματοποιημένης ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας. Αποτελεί ένα πείραμα άμεσης δημοκρατίας, αυτοδιαχείρισης και αλληλεγγύης και έχει προσφέρει έργο κοινωνικό και πολιτιστικό με σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, στις οποίες πολλοί από εμάς έχουμε συμμετάσχει. Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των κατοίκων του 6ου διαμερίσματος που μετέχουν στην ανοιχτή συνέλευση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης και ζητούν να παραμείνει ένας δημιουργικός συμμετοχικός χώρος στα χέρια των κατοίκων και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους να μη στερηθούν με κανένα πρόσχημα το δικαίωμα να διαχειρίζονται οι ίδιοι οι δημότες τους δημόσιους χώρους του δήμου τους.
http://agorakypselis.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου